Varför inte en lekplats mitt i vägen?

Varför inte en lekplats mitt i vägen?

Eller "Varför cyklar ni inte på cykelbanan cyklister?

Vi brukar ondgöra oss här på bloggen över stolpar som placeras mitt i vägen, och en gång för några år sedan varnade vi för lekbänkar placerade så att barn kunde hoppa rätt ut på vägen:

Nu känns det som att vi använt just det här engelska uttrycket rätt ofta sista tiden, men här känns det som att det passar: "Linköping: Hold my beer":

L/C-bana, lekplats/cykelbana. Foto: Magnus Bark.

Yes, det ni ser på bilden är alltså en veritabel schweizisk arméknivslösning. Det är en cykelbana! Det är en hopphage! Det är en plats där man spelar kingboll! Det är en L/C-bana! Men, ingen fara. För att öka trafiksäkerheten har man satt upp ett staket också. Eller ja, bara på ena sidan.

Det finns såklart inga problem med det här, går det att anlägga lekplats på bilvägar, som ju är så vanligt, så går det självklart på cykelvägar också. När det är så här trångt, och inga andra alternativ verkar vara tillgängliga, så måste man knö ihop sig.

Trångt, så var skulle man annars lägga lekplatsen än på vägen? Google maps

Och vi funderar på varför det är så att cyklister så ofta väljer att cykla någon annanstans än på de skattefinansierade vägarna som byggs åt dem.

Tipstack till Magnus Bark.