Vi skrev ju häromdagen om att Trafikkontoret bränt alla pengarna som skulle bli tre cykelgarage på ett ställe. Men nu verkar de styrande politikerna ha en annan åsikt.

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton, som annars håller en rätt låg profil i cykelsammanhang, säger så här till Radio Stockholm:

– Jag håller inte med om att Södra Stationsgaraget inte ska bli av. Vi har diskuterat detta med Trafikkontoret och Citybaneprojektet så det ska vi naturligtvis hitta finansieringsmöjligheter till, precis som vi har de här 260 platserna vid Odenplan, säger Ulla Hamilton.

Däremot tycker hon att det är för trångt vid T-Centralen och efterlyser förslag från oppositionens Daniel Helldén (mp). Som svarar:

– Vi har bland annat föreslagit att man ska ta garageplatserna som finns i Sheraton. Det finns också på Centralplan utanför Centralen. Det finns plats, säger Daniel Helldén.

Det byggs också ett cykelgarage i nya Älvjö Centrum, tydligen med plats för 440 cyklar. Vi håller på att försöka få mer information, kampanjsidan är sparsmakad.

Foto: Helena Sahlén