Trafikverket öppnar ny cykelbana mellan Kallhäll och Spånga

Trafikverket öppnar ny cykelbana mellan Kallhäll och Spånga

Tidigare i veckan delade vi en Facebookpost från Trafikverket som gjort en film på nya cykelbanan mellan Kallhäll och Spånga, på vår Facebooksida. Det såg fantastiskt ut, brett och fint.

Nu kan du cykla!
"Nu kan du cykla hela vägen mellan Kallhäll och Spånga. Häng med vår projektledare på nya cykelvägarna!"

Problemet? Ja, det upptäckte uppmärksamma cyklister:

"Gång och cykelbana längs järnvägen mot Barkarby avstängd".

Ja, cykelbanan är alltså avstängd med hänvisning till bygget av Förbifarten. Och kommer så vara i en och en halv månad till minst.  

Sånt kan hända den bäste, från och med november tycks det i alla fall vara öppet. Men en grej slår oss när vi tittar på den publicerade filmen. Den här passagen:

Notera att Trafikverketcyklisten håller ut rejält i kurvan (där vi gärna sett annan målning i vägytan om ytan är tänkt som dubbelriktad). Det är inte så konstigt - cykelställets tak ligger farligt nära huvudhöjd för passerande cyklist. Samma sak i vänstersvängen längre fram. Någon har ju uppenbarligen uppmärksammat det och hängt upp gul-röda band i hörnen.

Men vi hoppas innerligen att det här är felplanering och ska göras om. Annars skulle vi vilja uppmana alla cyklister på sträckan att inte nöja sig med cykelhjälm, utan också visir. Minst.