”Jag ska intervjua dig och Trafikkontoret”, sa reportern från P4 Radio Stockholm innan intervjun i förra veckan. Jag förväntade mig inte särskilt mycket men blev glatt förvånad när inslaget sändes idag.

I dag var Cyklistbloggen med i P4 Radio Stockholm och tyckte till på temat ”Så ska cyklingen i Stockholm bli säkrare”. Intervjun skedde i förra veckan och reportern Erik Andersson berättade att han förutom mig skulle intervjua Trafikkontorets enhetschef i Stockholm, Anton Västberg. Vi skulle prata cykelmiljarden och cyklisternas situation i Stockholm idag.

Jag sa som vi brukar: cyklisterna måste få ta plats på bilisternas bekostnad, cykelmiljarden (eller 143 miljoner per år fram till 2018) är bra på pappret, men det är val om två år och vad händer då, samt att man måste separera gång- och cykeltrafikanter för att få en säkrare trafikmiljö – för alla trafikslag.

Att i dag höra inslaget var en glad överraskning. Särskilt två meningar från Anton Västberg på Trafikkontoret:

Det handlar om att vi börjar se cykel som ett eget trafikslag. Förut har man genom åren klumpat ihop gång och cykel […] och det är ju kanske två begrepp som inte borde hänga ihop alls, de har helt olika förutsättningar.

Det är två meningar som kan betyda mycket när de kommer från Trafikkontoret. Heja!

Hör hela inslaget här: