Har du en skönt slö lördag efter midsommar? Medan du tar det lugnt pågår ett av världens hårdaste cykeltävlingar, Race across America, och detta år har vi en svensk cyklist med i tävlingen. Här är ett boktips som handlar om loppet. Perfekt för hängmattan!
Medan somliga av er kanske har en slö lördag finns andra som har det desto svettigare. Just nu pågår ett cykelrace som heter Race Across America, förkortat RAAM. Det är en gruvligt hård tävling där deltagarna cyklar från kust till kust i USA.

Klockan går konstant, så att skära ned på sömnen ger tidsvinster. Föreställ dig alltså lagom mycket sömnbrist, 16-timmarspass (minst) i sadeln per dag, stekande hetta och en ständigt tickande klocka så får du en föraning om vilka enorma utmaningar som RAAM innebär. Oh, nämnde jag att sträckan man ska cykla är nästan 500 mil?

I år är svensken Gunnar Ohlanders med i den tuffaste klassen – solo, där cyklisten kämpar ensam (fast med följebil).

Jag läste tidigare boken Hell on two wheels som handlar om racet. Mycket spännande bok, trots att jag inte är särskilt intresserad av att tävla med cykel.

Så kika in på Gunnars hemsida för att heja på, köp boken och njut av att slöa med en bra bok om andra cyklister som tävlar glatta livet ur sig. En given semesterbok om du frågar mig.