Vi skrev ju om uselt utformade cykelbanor häromdagen och bad att få fler tips. Tanken var sedan att lägga upp bra bilder på bloggen. Vi har fått in ett gäng, men jag insåg att det är lite begränsat att bara lägga upp dem här. Bättre hade varit om alla kunde vara med och bidra direkt.

Som ett expriment satte jag därför ihop en karta där jag la in våra exempel geografiskt.  Nu är den kartan öppen för vem som helst att ändra och vi tänkte testa och se om Google Maps går att använda för att lyfta fram Sveriges cykelmiljö. Funkar det så funkar det typ.

Den är ju inte begränsad till Cyklistbloggen, så sprid gärna på platser där dålig cykelmiljö diskuteras. Crowdsourcing när det funkar kan vara väldigt kul.

En grej jag skulle vilja ha extra hjälp med är att lägga ut Ghostbikesplatser, till exempel platsen där en cyklist dödades i Göteborg i april. Jag har lagt in en Ghostbike vid Slussen som exempel.

Här hittar du kartan och det finns instruktioner där hur man lägger till nya platser. Som ni ser är det rätt fokuserat till Stockholm just nu. Kanske blir det ändring på det?

I korthet gör du så här:
Klicka på den röda knappen ”Redigera”:

Klicka på den blå kartmarkören inne på kartan (bredvid handen):

Klicka sedan där markören ska vara på kartan.

välj ”Rich text”:

och klicka på den lilla bildikonen:

Lägg in en länk till bilden, som måste finnas på nätet. En enkel bildlagringssajt som inte kräver registrering eller pill är http://imgur.com/

Klicka på ”OK” tills du ser kartan med din nya markör. Klicka på ”Klar” till vänster, för att spara alla ändringar:


Färdigt.

Det måste såklart inte vara bilder, ibland framgår det av tex Streetviewbilder. Bara det blir tydligt vad som avses.