cykling_i_sthlm
Äntligen några mer nyanserade cykelartiklar i media! I dag är det SvD som publicerar två artiklar – en där vi är med – om cykling.

[![cykling_i_sthlm](/content/images/2015/03/cykling_i_sthlm-500x334.jpg)](/content/images/2015/03/cykling_i_sthlm.jpg)Korsningen Götgatan/Folkungagatan i Stockholm. Här cyklade SvD-reportern och jag för några veckor sedan.
 

I dag publicerar Svenska Dagbladet två artiklar om cykling. En där Cyklistbloggen är med, bland annat genom att jag cyklar runt i Stockholm med reportern och en artikel där trafikplanerarna på konsultfirman Sweco ritar upp exempel på bättre cykellösningar på olika platser i Stockholm.

SvD-reportern Erik Eje Almqvist och jag cyklade en runda längs Götgatan, ned förbi Slussen, längs Munkbroleden och tillbaka Skeppsbron upp till Götgatan igen. En kort tur, men som ändå räckte bra för att påvisa skillnader mellan Stockholm och andra mer cykelvänliga städer som Köpenhamn.

Vi brukar ofta skriva om cykling i media och för en gångs skull ser vi mer nyanserade artiklar. Vi hoppas det är en trend!

Läs artiklarna själv: Världens cyklister tvingas bli aktivister
och Se Stockholm förvandlas till en riktig cykelstad