Stockholm testar nytt sätt att uppmuntra hjälmanvändning

EDIT: Uppdaterat med ljudklipp i slutet av texten.

Jag är 1,80. Tur att jag inte är 1,82. Eller hade en högre cykel. Och var tog den mötande filen vägen?

När jag körde den första gången förra veckan så var det en av få gånger jag plötsligt blivit rädd på cykel. Man fattar inte hur låg den är eftersom man kommer mycket lägre och sedan precis i mynningen kör upp för en ramp. Och man ser inte lamparmaturerna som dyker upp en bit in.

Och hur ska man kunna mötas? På min Nihola tog jag upp hela körbanan i morsen.

EDIT: 17:15 Problem solved!

Tunnel solved

Man tänker ju instinktivt att man som 1,80 lång då har 25 centimeter till godo. Men det gäller bara om man går. Som cyklist måste man istället hålla i huvudet hur högt man har sadeln satt och lägga ihop det med hur lång överkropp man har. En barnlek såklart.

Eller så fixar man en tunnel där folk inte riskerar huvudskador. Men hey, cyklister.

Å, några dagar efter att vi skrev så tar P4 Stockholm upp tråden och nu är tunneln borta. Lyssna här (48 sek)

Eller klicka här om spelaren inte visas.