Stanniolfolie är inte bra som kedjeskydd

Jag gillar ju min nya hoj skarpt, men inte hela. En del är inte bara uselt gjord utan också rentav feldesignad, kedjeskyddet. Eller remskyddet kanske det heter. Så här ser det ut:

Folieprofilen nekar till alla anklagelser.

En tunn, tunn vinglig aluminiumfolieliknande konstruktion som knappt täcker klingan. Problemet är att den främre delen, som går ner över klingan i framkant, är för kort. Den borde ha sträckt sig lång ner över klingans ummm… ekvator. Som det är nu fastnar nämligen gärna jeansbyxben i den och då dras den bakre delen av skyddet ut, den lilla ”udde” som sticker ut på klingans bakkant. Som då alltså petas ut. När sen trampan kommer någon mikrosekund senare, så tar den med sig hela jävla skyddet och det blir tvärtstopp. Så hä02-16 08.59.30")](https://www.cyklistbloggen.se/2012/02/stanniolfolie-ar-inte-bra-som-kedjeskydd/2012-02-16-08-59-30/)

Fullständigt värdelöst och ibland livsfarligt när man befinner sig mitt på Götgatan och ska iväg med bilar bakom sig vid ett rödljus, kommer iväg någon meter och sedan tar det tvärtstopp. Så nu får jag leta efter ersättningsskydd, jag är rätt trött på att stå och bända ut det mitt i trafiken.