Måndagen bjöd verkligen på en fantastiskt trevlig morgoncykling. Några få minusgrader och sol! En spännande effekt var att snön smält i blidvädret under söndagen, för att sedan frysa till under natten. Resultatet var att jag kom ut på cykelvägen längs Skogskyrkogården och stundtals befann mig på en fin och spegelblank yta av is.

Måndagen bjöd verkligen på en fantastiskt trevlig morgoncykling. Några få minusgrader och sol! En spännande effekt var att snön smält i blidvädret under söndagen, för att sedan frysa till under natten. Resultatet var att jag kom ut på cykelvägen längs Skogskyrkogården och stundtals befann mig på en fin och spegelblank yta av glansis.
Jag kan nu konstatera, att så länge man cyklar rakt fram gör dubbdäcken verkligen underverk. Jag bjussar på ett litet filmklipp från morgonen. Observera också gärna två extremt märkliga korsningar där man som cyklist mosas ut i gatan bland den övriga trafiken, som en liten bonus.

Mitt på cykelvägen gick jag igenom isen ned till lite mer vatten, och resultatet blev spännande: bromsklossar som inte tog alls tack vare vatten och iskalla fälgar. Skivbromsarna blir allt mer intressanta …

Allt är is som glimmar