Bilder som den här har dykt upp ett par gånger i sociala medier:

Foto: Jon JogensjöFoto: Jon Jogensjö

Skyltningen till vänster säger alltså att man som cyklist ska fortsätta rakt fram. Men där är det enkelriktat och alltså förbjudet att cykla. Lite klassisk Stockholmsskyltning alltså. What gives?

Jo, tydligen är det en del i skyltandet av ett nytt viktigt cykelstråk. Så här skriver kommunen:

Mellan Stora Essingen och Alvik går ett regionalt cykelstråk som bland annat länkar ihop söderort och västerort. På sträckan mellan Terrassvägen och Alviksvägen saknas en länk som bland annat beror på att gatan idag är enkelriktad.

Åtgärden innebär att sträckan mellan Terrassvägen och Väktarstigen regleras med motortrafik förbjuden eftersom sikten på sträckan är god. Mellan Väktarstigen och Ekstigen målas en motriktad cykelbana i gatan.
Syftet med åtgärden är att underlätta för cyklisterna samt göra Runda vägen till ett fullvärdigt cykelstråk.

De har alltså skyltat klart fram till vägen, men ännu inte fixat det enkelriktade. Det ska de göra framöver. För hey, varför vänta med att skylta till allt är klart liksom? Fatta vad hilarious det kan vara med alla cyklister som står där som fågelholkar och undrar på morgnarna. Hahahhahahaha host. Men ärligt, vi ska fixa det eller hur?

Jag kollar med kommunen:

Projektet på Runda vägen var planerat att byggas i förra veckan, men eftersom det inkommit flertalet protester mot förslaget från boende valde vår nämnd att inte gå vidare med projektet förrän i höst. Vi kommer då att ordna ett möte/samråd på plats med boende för att svara på frågor och diskutera åtgärden. Om du är intresserad av att vara med kan jag återkomma med tidpunkt.

Jag ska se över skyltningen eftersom den nu är missvisande.

So, basically tror de boende längs den korta vägen att om man släpper in cyklister på den så blir det trafikkaos. Och har förmedlat det med sådant emfas till kommunen att de tvärnitar nerplockandet av de där två skyltarna. Jag vet inte om kommunen brytt sig att bjuda in några cyklister till mötet, men av någon anledning tvivlar jag.

Och nu ska de alltså skicka ut någon stackare att plocka ner de där cykelskyltarna igen. Väl spenderade skattepengar, no doubt.

De av er som vill testhoja sträckan helt lagligt framför skärmen, kan göra det med hjälp av Google:

[Visa större karta](https://maps.google.se/maps?cbll=59.330889,17.980135&layer=c&panoid=_-Jh4Iu049KiWi4c-K7qNw&cbp=12,346.65,,0,15.03&ie=UTF8&ll=59.309717,18.021011&spn=0.314363,1.056747&t=h&z=11&source=embed)

Läs också om skyltkaos i Västerort.