fetinglampa_diy_1024

Jag var ute och sprang vid niotiden igår kväll och mötte sju cyklister. Av dessa hade fem glömt att dra på en lampa. I dag är det löning, ska vi säga att alla köper ett paket batterier och tar med sin lampa? Här är dessutom några lamptips!

Näe hörni, det är nästan oktober och det börjar väl bli dags att inse att det är höst.

Höst innebär också att det blir mörkt som en säck på kvällarna. Så hur motigt det än känns är det dags att damma av sina cykellampor. I dag får de flesta lön, ska vi bara säga att vi alla tar och köper oss ett paket batterier? Eller ladda lampan ifall den är uppladdningsbar?

[![fetinglampa_diy_1024](/content/images/2014/09/fetinglampa_diy_1024-500x375.jpg)](/content/images/2014/09/fetinglampa_diy_1024.jpg)Hmm, dags för en ny lampa månne?
När du ändå har lamporna på vill vi slå ett slag för användandet. Vad tror ni om följande lathund?

Dimma: Lampa på!
Mörker: Lampa på!
Tätt regn: Lampa på!

Du är schysst mot medtrafikanterna som kan se dig bättre, vilket inte är helt puckat ur den personliga säkerhetsaspekten heller.

Men ifall du plockar fram din gamla lampa och upptäcker att den säckat ihop helt? Då har vi några tips. Förra året testade jag två lampor som följde den tyska standarden STVZO, eller Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung. Kort sammanfattat så bländar inte dessa lampor – hur bra som helst! Köp en lampa med STVZO!

Jag testade Philips Saferide 80 och Owleye Highlux 30, två ytterligheter med en baffe-kraftig, tung och stark lampa (Philips) och en nätt flugviktare som knappt märks på styret (Owleye).

Dessa två lampor håller än, men jag har faktiskt ganska dålig koll på ifall det kommit något ännu bättre. Någon som har bra lampkoll som vill tipsa oss?

Sen finns ju alltid Revolights och Nite Ize!