Se upp för husdjur i trafiken

Se upp för husdjur i trafiken

Viltfara? Bah. Det man som cyklist verkligen ska se upp för i trafiken är husdjur. Ska man tro landets tingsrätter så pågår ett formligt mass-rusande av katter och hundar ute i trafiken. Olyckligtvis inte sällan samtidigt som bilister kör om cyklister. Varför görs inget? Varför sätts inte husdjursstängsel upp?

Väjde för en katt, sicken osis. Mitti.se
"55-åringen har hävdat att han väjde för en katt"
Försökte meja ner cyklister...
"En man åtalades endast för vårdslöshet i trafik trots att han försökt meja ner en grupp cyklister med bilen och hotat dem till livet"...
... men det var bara för att han väjt för en hund såklart. Paragrafhjälpen.se
... "Att han kom över på fel sida när han körde tillbaka berodde på att han hade väjt för en hund"
SE UPP KATT! Men mjuk och fin inbromsning! 
"Som en reaktion på detta "slängde" [den åtalade bilisten] enligt [cyklisten som bröt nyckelbenet i krocken], in bilen i körfältet framför honom samtidigt som denne tvärbromsade. [Bilisten] har berättat att han tvingades väja för en katt."

Sen är det inte alltid cyklister inblandade, men mängden katter och hundar på landets vägar borde ändå stämma till eftertanke.

Plötslig hund! Feber.se

Det tycks som att det här med lösspringande hundar och katter är ett hittills underuppmärksammat trafikproblem som Nollvisionen inte lyckats få bukt med.

En lösning som kanske också vore bra för cyklister, hittas i Febers text till artikeln ovan:

"Problemet var dock att bussen var utrustad med en dash cam, och ingen hund syns till i filmen."

Tills ni köpt kamera, se upp på vägarna. Du vet aldrig när plötslig hund tvingar bilist att köra om och tvärnita framför dig.