Rostigaste kedjan vinner

Rostigaste kedjan vinner

I förrgår tog jag cykeln till affären. Jag stannade vid ett rödljus och kände plötsligt en hand på axeln. "Du, vet du vad. Jag tror du behöver olja din kedja lite", sa en man i hantverkarkläder med ett leende.
Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag mumlade till svar, men inte var väl min kedja så torr?

Jodå. Torr, rostig och alldeles uppenbarligen i så uselt skick att till och med förbipasserande kunde se dess ynkliga tillstånd. Jag skämdes lite. Kanske var även min cykel den skitigaste i Söderort?

Hem och torka av cykeln med lite varmt vatten och diskmedel. Och så lite olja på kedjan och noga torka av den med en trasa.

På mina cykelturer idag kollade jag förstås lite extra. Jag såg (tack och lov) flera med roströda kedjor och kugg. Ibland så att hela bakhjulet ser lite rostrött ut av fint stoft från den rostiga kedjan. Så: handen på hjärtat, hur gör DU med cykelvården egentligen? Berätta i kommentarerna!