/ rödljus

UPPDATERAT IGEN! Dessa rödljusstannande cyklister

Varje gång en cyklist kör mot rött så brukar det resultera i minst ett surt tweet eller en sur statusuppdatering om att cyklister kör mot rött hela tiden.

2014-09-16 08.54.58Tio cyklister stannar framför…

Så då tänker jag att i rättvisans namn borde arton cyklister som lydigt står vid rött vara värt arton statusuppdateringar i sociala medier. Varje gång en cyklist stannar för rött alltså. Så att mängden uppmärksamhet motsvaras av mängden cyklister.

rodljus
...och sju bakom.

Annars blir det ju så att om en cyklist kör mot rött = alla cyklister kör mot rött, medan arton cyklister stannar för rött=helt osynligt undantag.

Eller hur?

Dela i sociala medier om du håller med.

UPPDATERAT!

Herrejösses, på hemvägen skedde det igen! Det är ju som att det är ett mönster!

Kolla, två framför:

Slussen2Och minst tio bakom (kön försvann bakom hörnet):

Slussen 1

Tretton tweet till alltså! Så att rödljusstannandet blir rättvist speglat i sociala medier.

UPPDATERAT IGEN 17/9!

Jag var orolig att gårdagen bara var en speciell dag då cyklister för en gångs skull av någon anledning stannade mot rött. Därför passade jag på att fota varje rödljus jag fastnade vid hela vägen till jobbet nu idag. Jag orkar inte posta alla bilder, men du kan se dem på vår Facebooksida.

Totalt var det 69 cyklister, mig själv ej inräknat, som stannade vid rödljusen. Så 70 rödljusstannande cyklister. Twittra på!

2014-09-17 08.52.56 1024Laglydiga cyklister på rad

Christian Gillinger

Christian Gillinger

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Läs mer