Det har blivit vinter och därmed också mörkt. Det gäller att vara synlig i stan med bländande strålkastare överallt. Vi tycker sådär om de standardreflexvästar som allt fler cyklister börjar cykla med och därför låter vi idag Anna Mogren Östlund gästblogga om reflexer som är mer än bara reflekterande.

Jag är lite av en reflexnörd. Jag tycker det är superkul med reflexer, och det är nog bra eftersom jag cykelpendlar på vintern när det är mörkt nästan hela dygnet. Men jag tycker inte att den gula reflexvästen är superkul. Den är inte för mig, längre i alla fall. Jag har haft ett antal under årens lopp och tycker tyvärr att de oftast är för bylsiga, liksom kvadratiska och ganska trista. Därför har jag letat efter alternativ. Det här är mina bästa fynd:

Reflexskärpet

Det går både runt midjan och över axeln. Nu cyklar jag med ryggsäck så jag tror inte det syns så jättebra bakifrån men det gör å andra sidan inte en vanlig reflexväst med rygga på heller.

Reflexskärpet funkar till precis alla jackor, det tar nästan ingen plats i väskan och är inte ett extra klädesplagg (som många reflexvästar ändå är):

Annas reflexband 2

Jag köpte mitt i en e-butik för djurägare, men har sett att de är billigare (och snyggare) på Retro Reflectives.

Reflexband för vrist eller handled från Retro Reflectives

Jag är jätteglad över dessa. De flesta reflexband jag har hemma och alla jag sett i affärer är så smala, typ tre centimeter. De här är hela fem centimeter breda:

Foto: Anna Mogren
Foto: Anna Mogren Östlund

Rejäla saker med stabilt kardborreband, och fina eller hur! De finns i flera färger och mönster.

Får se vad nästa steg är, spraya hela cykeln med reflexspray kanske? Nån som testat sån?