Rederi vill att du cykelpendlar

Vi gillar när transportföretag inte bara tillåter folk att ta med cyklarna utan också aktivt uppmanar dem att göra det. Därför förtjänar Ressel Rederi lite uppmuntran för den här affischen som satt i väntkuren:

Ressel vill att du cykelpendlar

Det handlar alltså om färjan som går mellan Hammarby Sjöstad, Södermalm, Nacka/Saltsjökvarn och sedan Djurgården och hela vägen in till Nybroplan. Vi gillar särskilt att de klockat pendlingen till några vanliga ”målpunkter”, som det heter på trafikplanerarsvenska.

[![emeilie](/content/images/2014/06/emeilie.jpg)](/content/images/2014/06/emeilie.jpg)Cykelpendling på sjön – en bra start på dagen!
 

Ressel är inte enda färjerederiet i Stockholm som tillåter cyklar ombord. Också Sjövägen tillåter cyklar, men bara fem per tur, på sina båtar mellan Frihamnen, Lidingö, Saltsjökvarn/Nacka och Djurgården/Nybroviken. Vaxholmsbolaget tillåter cyklar i mån av plats, men tar 35 spänn extra – på Djurgårdsfärjan kostar det 40 extra. Trots att det enligt deras ”Vanliga frågor” kostar pengar, så visar det sig att de den här sommaren kör cyklar gratis. Läs mer här! Tipstack till Jeppe Larsen.