Plötsligt händer det: Cyklister behöver inte gissa när det ska spärras av. #nobelfest

Vi skrev för något år sedan om hur [cyklister får gissa när det ska spärras av i Stockholm](http://Cyklisterna tvingas gissa när staden spärras av):

Stockholm är Sveriges huvudstad, en storstad, och det innebär att den drar till sig evenemang, konserter, matcher och festivaler.

Som vardagscyklist får man gissa när det är trafikavspärrningar. Polisen berättar ofta om kommande avspärrningar på sina många Facebooksidor, men det handlar alltid om avspärrningar för antingen biltrafiken eller kollektivtrafiken. Cyklisterna däremot nämns inte. I de fall man frågar brukar svaret vara ett första ”Jag vet inte, ska kolla” och i många fall när svaret sedan kommer är det ”nej, cykelvägarna påverkas inte”. Men inte alla gånger.

Och just nu är det fullt med Nobelfestligheter i Stockholm. Polisen har skaffat speciellt twitterkonto för att kunna meddela sådant och gjorde det också idag. Men. Ingenstans framgick det om trafikavspärrningarna som rörde ”fordonstrafiken” också omfattade cyklister.

Det är såklart så att cykeln också är ett fordon och om det står att Kungsgatan är avspärrad för ”fordonstrafik” så betyder det att även cyklar är stoppade. Men vi luttrade cyklister vet ju att cykelns status som fordon är lika flukturerande som sittande regerings inställning till flyktingmottagande.

Så frågan ställs:

Screen Shot 12-10-15 at 01.06 PM

Och nepp, förmodligen omfattas alltså inte cyklister i ”fordonstrafiken” nu heller. MEN! PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

@Englebengle @MatsOhlson korrigerat! Tack.

— Polisen Stockholm (@Polisen08Live) 10 december 2015

Och mycket riktigt:

[![Screen Shot 12-10-15 at 01.08 PM](/content/images/2015/12/Screen-Shot-12-10-15-at-01.08-PM.png)](/content/images/2015/12/Screen-Shot-12-10-15-at-01.08-PM.png)[Från Polisen.se](https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/okt-dec/Trafiken-paverkas-vid-Nobel-10-december/)
Och under kvällen, idel ”motorfordonstrafik”:

Screen Shot 12-10-15 at 06.01 PM

Små steg vänner, små steg!