Cyklist kraschade på Skeppsbron

Cyklist kraschade på Skeppsbron

I tisdags skedde en olycka vid Skeppsbron, en cyklist hamnade på asfalten och vi hoppas verkligen att det gick bra.

Cyklister lyfter undan cyklarna för att komma vidare.

Det är en trång plats och just nu slutar semestrarna och mängden cyklister ökar snabbt. Och vi var flera som noterade olycksplatsen:

Den är på Skeppsbron precis vid slutet av Slussenbygget. Där leds cyklister in i en ränna med betongmur till vänster och träplank till höger. Underlaget är  inte bara asfalt, utan också cementplattor med rejält tilltagna skarvar mellan sig.

Olyckan skedde alltså precis där rännan och planket tar slut. Men inte bara det. Precis just där har bygget valt att placera en grind som sticker ut i vägbanan. Och det är inte första gången den varit föremål för eftertanke. Den här bilden kommer från Cyklandeombud för några veckor sedan och där ser ni grinden tydligt:

Och vi konstaterar att det nog inte bara är i mörker det är dumt att ha ett fast hinder mitt i vägen. Den där grinden sticker ut rejält på en plats där det är smalt och rörigt.

Känns sådär vettigt om man vill skapa en hyggligt trygg miljö för trafikanterna. Och vi har väldigt svårt att tro att motsvarande hade accepterats bland biltrafiken.

Och hur var det egentligen med Nollvisionen?