I går skrev vi om våra upplevelser av att cykla genom Danderyd. Vi ställde också frågan om ni som cyklar där mer ofta än vi, håller med.

De tusen cykelöverfarternas kommun. Här Enebyberg

Och ja, det verkar ni göra.

Marcus skriver på vår Facebooksida:

Jag har cyklat genom dryd under 15 år på väg ifrån vtuna till stkhlmc å jag upplever att dom alltid varit bäst och började tidigt med plogning samt bra sträckningar. Nu har även täby kommit igång, testa cykelbanan längs gmla banvallen till täby kyrkby t exempel! Nu väntar vi bara på vtuna:)

Måns:

Kan bara instämma. Har åretruntpendlat mellan Täby och Stockholm i drygt 10 år. Danderyd är bäst i klassen av de kommuner jag passerar( Täby, Danderyd, Solna och Stockholm). De gånger de snöat ordentligt längtar man till Danderyds svarta (ibland blå) sammetslena vägsträckor.

Teodor:

Jag cyklar året runt och vinterväghållningen är klart bäst i Danderyd, då de är snabba med snöröjningen. Min uppfattning är att Stockholm ofta är 24-48h efter jämfört med Danderyd. Däremot är sommarunderhållet ganska dåligt då cykelvägarna ofta används som te.x. avlastningsplats för övriga vägarbeten. Dessutom upplever jag att de finns en större andel bilister i Danderyd som är sämre på att respektera cyklister, i synnerhet barn som cyklar till skolan blir hårt ansatta.

Lars:

... positivt att kommunen har hastighetsgräns 40 km på de flesta vägarna

Läs fler kommentarer - och lämna din egen! - på vår Facebooksida.