Nu öppnar Älvsborgsbron igen, efter att under några korta sommarmånader ha varit delvis stängd.

GP.se

Äntligen släpps trafiken på igen. Allt är som vanligt igen.

All trafik? Ja, vad tjatar ni om, alla körfält är öppna igen, alla sex. Eller vad menar ni? Jaså cyklister, ja nej, de får hålla sig med fotgängarna och mopedisterna ett tag till. Till hösten 2021 för att vara exakt. Men nu skulle det ju handla om trafiken, inte cyklisterna.

Jätttemycket plats för alla fotgängare, mopedister och cyklister i bägge riktningar på trottoaren. Foto: Kalle Hederos Eriksson

Och, det har gått jättebra! Ja, förutom de där snabba cyklisterna som orsakar olyckor. Trots att vi försökt höja säkerheten genom att till exempel ställa ut grejor i vägen.

Mycket säkrare så här. Ska inte gå att komma fram för lätt. Foto: Christer Gustavsson

När vi ändå fixat så att både de och fotgängarna från bägge håll faktiskt fick en, ja trottoar eller vad det heter, att färdas på. Och det är ju jättesvårt sånt här med cyklar och grejor, eftersom det inte finns några riktlinjer, regler eller sätt att veta hur man ska göra. Vi är ju mest vana vid att syssla med trafik, det hörs ju på namnet, Trafikverket. Det heter ju inte Cyklistverket, hahaha.

Om bilisterna sköter sig? Ja absolut. I princip hela tiden i varje fall. För det mesta. Visst,

– De kör också för fort, men det blir inte lika farligt eftersom de inte möter varandra.

Som av en slump möter de inte varandra, som cyklisterna av ren otur gör. Då är det ju helt okej att köra för fort. Om man har haft sånt flyt att det hampat sig så att man inte möter varandra alltså. Om det var något annat som hände? Nej, det har ju gått alldeles utmärkt. Eller ja,

En del bilister har kört in i barriärerna och jag misstänker att det är för att de är nyfikna på vad vi gör.

Nyfikna rackare de där bilisterna, som hoppla, lite tokigt råkar köra in i barriärerna, hoho.

Var var vi nu, jo just det, trafiken är åter igång, och det var cyklisterna som misskötte sig, körde för fort och betedde sig.

Enda problemet! GP.se

Typiskt cyklister.

Läs mer i Göteborgsposten.

Uppdatering fredag:

MEN DET VAR BARA EN OLYCKA!

Toppbild: Kalle Hederos Eriksson