Nu blir det lite meckigt för cyklister vid Slussen

Nu blir det lite meckigt för cyklister vid Slussen

Projekt Slussen ska börja göra arbete med Södermalmstorg vid Slussen och föredömligt hörde de av sig i förväg. Så här skriver de:

Det kommer att bli trängre för cyklister och under två veckor kommer man inte kunna snedda över torget när man kommer från Götgatan och ska ner mot Skeppsbron. Man kommer att få ta slingan ner mot Munkbron för att sedan tråckla sig över till Skeppsbron. Vi har verkligen försökt att lösa det på något annat sätt, men de arbeten som vi måste gör (lite tidigare än beräknat) måste utföras nu och i denna omfattning.

Screen Shot 11-27-15 at 11.26 AM

När man kommer norrifrån, det vill säga ska från Gamla Stan upp till Södermalm, så kommer det vara lite enklare:

Men, för cyklister så har vi också lagt till att man fortfarande kan cykla från Skeppsbron upp mot Södermalmstorg. Då får man dock samsas med biltrafik som har specialstillstånd att åka in till fastigheterna vid Hilton (Övrig biltrafik leds ju ner runt gamla Kolingsborg).

Det betyder alltså konkret att man på väg upp mot Södermalm cyklar nästan som vanligt, men när man cyklar ner mot Gamla Stan och vill vidare mot Skeppsbron så får man köra en annan, lite meckigare, väg.

Och så är det ju vid vägarbeten, alla får samsas och anpassa sig. Det vi funderar på är hur det kommer fungera när man kommer från Slussplan. Alltså den här vägen:

Screen Shot 11-27-15 at 11.30 AM

Just nu är det ju också arbeten nere på Skeppsbron och där delas biltrafiken och cykeltrafiken av med betong. Vi förmodar att man får cykla i blandtrafik över Slussplan och kommer ut på vanliga vägen och sedan får mecka in sig bakom den betongvägg som nu skiljer biltrafiken från cykeltrafiken.

Ni som, liksom jag, cyklar där – berätta gärna i kommentarsfälten hur det fungerar när omledningen är klar. Och om det finns grejor som ni ser som kan göra det lättare, skriv gärna.

Trafikomläggningen sker** nu på söndag, 29 november och kommer vara i två veckor framåt.**