Motormännen: Här ska inte ändras några regler! Eller vänta, jo förresten.

Igår berättade vi ju om att Motormännen inte förstått Cykelutredningen. De trodde att utredaren föreslagit att cyklister ska få cykla mot enkelriktat. Och vilket mayhem det skulle bli om det blev så!

De passade också på att säga att det är cyklisternas eget fel att de går och blir ihjälkörda eftersom de aldrig lyder några regler (läs det här). Varför missa chansen till lite cyklistbashing liksom?

Men det cykelutredaren i själva verket föreslagit är att man skulle se till att trafikplanerarna känner till de regler som redan gäller. Det går nämligen idag, i Sverige, 2012, att låta cyklister cykla mot enkelriktat. Faktum är att tusentals cyklister kör mot enkelriktat varje dag.

Herrejävlar, de kör ju mot enkelriktat!

Hur är det möjligt? Jo, man får cykla på enkelriktade gator om det sker i ett cykefält. Här ovan till exempel från Götgatan i Stockholm.

Jag försökte något slags kommentar till det här på Twitter. Det gick väl sådär. Men, jag fick ett rätt tydligt svar. Trafikregler ska hållas hemliga:

@Cyklistbloggen Utredn föreslår att kunskap om nuvarande möjlighet sprids så att fler utnyttjar den. Vi anser att det är fel väg att gå.

— Motormännen (@motormannenriks) November 12, 2012

De har alltså äntligen förstått vad utredaren vill göra, nämligen upplysa Sveriges trafikplanerare om att det finns ett enkelt sätt att göra så att cyklister kan cykla mot enkelriktat. Men Motormännen vill nu hålla det hemligt.

För att sammanfatta alltså, så kritiserar Motormännen å ena sidan cyklisterna för att de inte följer reglerna och å andra sidan vill de försöka mörka regler som faktiskt finns (eller, förmodligen vill de egentligen att regeln ändras, men de har bara inte kommit så långt än).

(Läs hela Twitterkonversationen här)