Men det är inte bara dåliga omledningar när det är vägarbete. Just nu pågår till exempel ett sådant på Strandvägen. Som cyklist får man betongsuggor som avgränsning mot biltrafiken och rejält med yta. Det enda de glömde var skyltar så att man hittar.

När man kommer nerifrån Djurgårdshållet får man cykla off-road över gräsmatteplantering och trottoarkant. Om man inte tidigare på vägen gissat att man skulle svänga ner på vägen:

Offroad

När jag sedan försökte ta mig hem så upptäckte jag att cykelvägen rakt fram var avstängd med betongmur. Så tillsammans med en annan cyklist fortsatte jag samma väg som jag kört på morgonen. Men där tog det slut:

Stopp

Tittar man i efterhand så ser man att en cyklist i blått vet om att det finns en lucka i den där betongmuren (vid 1:56 i klippet), men den gick inte att se från trafikljuset. Jag missade det, det såg helt ut som att betongmuren spärrade vägen ner till Strandvägen.

Men nu vet jag ju. Så nästa gång kan jag cykla först och visa alla andra hur man ska köra. Oh, och de får gärna göra asfaltsramper nerför trottoarkanten också.

Som en kollega skrev när hon passerat platsen:

VARFÖR ska man som cyklist tvingas ägna så sjukt mycket tankeverksamhet åt frågan ”Var har de tänkt att jag ska cykla nu” hela tiden? Slapp man det skulle man kunna ägna mer uppmärksamhet åt sina medtrafikanter och därmed skulle hela trafiksituationen bli betydligt säkrare.

Upp med några skyltar bara så blir det jättebra.