Igår träffade Jeroen och jag Cykelfrämjandet som hade workshop i Stockholm och det ska bli spännande och följa förbundets utveckling framöver. Vi har ju varit kritiska vid ett par tillfällen, men är grymt glada att det verkar röra på sig. Cyklingen i Sverige behöver en stark  intresseorganisation.

På väg hem fick jag för första gången, eftersom jag är pappaledig, se hur Götgatans nya cykelfält växer fram och det ser bra ut!

När all färg kommit på plats.

Just nu är det rätt rörigt när man cyklar norrgående – jag  trodde till exempel att den nya cykelbanan var toksmal, men när jag såg det färdigmålade södergående fältet förstod jag att jag försökt cykla i buffertzonen mot bilarna. Alltså den smala remsan närmast bilarna med reflexskärmar och skyltar.

BuffertfA--lt-inte-cykelfA--lt Nej, det här är inte världens smalaste cykelfält. Här ska det stå skyltar och grejor

Här på bilden ser man hur det ska bli när det är klart:

2014-06-07 18.31.43Där stolparna är är inte cykelfältet alltså.

Men jag är ändå stolt att jag lyckades hålla balansen hela vägen på de där centimetrarna och det är väl symptomatiskt någonstans att jag är så tränad av cykelinfran i Stockholm att jag utgick från att det skulle vara så smalt.

Det verkar också som att kommunens cykelfältsmålare är otroligt taggade att fixa cykelbanor, jag tror någonstans att det blivit åtminstone en cykelikon i vägbanan för mycket här vid Skatteskrapan:

Wut

Men det är kul att se ivern!

När jag ändå är igång med positiva grejor kom jag några meter senare fram till Ringvägen där Stockholm Gas håller på med… gasarbeten. Som den cyniske sur-cyklist jag är så muttrade jag om att de verkade ha åtminstone fixat lite reflexer för en gångs skull. Men icke!

De hade också fixat en omledning, kors i krösamoset! Separerad från fotgängarna (nu kommer tårarna nästan)! MED ASFALTSRAMP! Ni fattar! Herrejävlar, nu kan jag dö i frid. Heja Stockholms Gas!

2014-06-07 18.35.43Man kommer fram!