Ingen övervakning i Älvsjögaraget

Ingen övervakning i Älvsjögaraget

För några veckor sedan skrev vi om cykelgaraget i Älvsjö som när vi var där såg rätt tomt ut. 2014 skrev tidningen Mitt i Söderort om de kameror som satt installerade att:

Roland Kolmodin vid trafikkontoret har svårt att ge någon förklaring till varför kamerorna inte har kopplats in. – Det har hamnat mellan stolarna. Dessutom ska detta samköras med Trafikverkets övriga system vilket försvårar, säger han.

Vi ville ju kolla statusen 2020, om de fått igång kamerorna och ställde frågan till Trafikkontoret. Så här svarade de:

"Kamerorna som har funnits har inte haft nån övervakande funktion utan enbart för att ge möjlighet att se funktion hiss, dörrar och rulltrappor fungerar. Polisen tittar på att införa kameror för bevakning på platsen men det uppdraget ligger i dagsläget hos dem och inte hos trafikkontoret."

Så, det som 2014 hade fallit mellan stolarna, visar sig 2020 inte överhuvudtaget vara övervakningskameror, åtminstone inte för att trygga cykelparkeringen. Men eventuellt tittar polisen på det  - vi har ställt frågan till dem och återkommer när vi får svar.

Men du som parkerar i cykelgaraget, var alltså medveten om att ingen kameraövervakning är igång. Annat än av hissar, dörrar och rulltrappor.