Hjälp till att samla in cykelinfo så trafikplanerarna kan börja göra bra cykelvägar!

För en månad sedan skrev vi om Bikes vs Cars-appen som försöker  göra det möjligt för trafikplanerare att få tillgång kvalitativ cykeldata och kunna bygga bättre lösningar för cyklister. Det är naturligtvis ett gott syfte, men för mig som är en oerhört bekväm, för att inte säga slö, cyklist är det lite för meckigt att hela tiden behöva komma ihåg att sätta igång och stänga av appen när jag cyklar.

[IMG_0068

Men det är inte längre ett problem. Så här gör du för att din cykeltur alltid ska räknas automagiskt.

Istället för att använda den särskilda Bike vs Cars appen så ger du Bike Data Project tillgång till data från din favoritapp. Min råkar vara Moves, eftersom den hela tiden går i bakgrunden och är förvånansvärt effektiv på att automatiskt märka, och mäta, när jag cyklar. Jag behöver helt enkelt inte göra något, den bara puttrar på och skickar cykeldata till projektet. Lysande enkelt.

[moves

Det är oerhört enkelt. Gå hit för att få pinkod till din Movesapp. Följ sedan instruktionerna:

[Screen Shot 04-06-15 at 04.Screen Shot 04-06-15 at 04.31 PM

Notera att koden som syns i bilden ovan måste vara unik för just dig. Det ovan är alltså bara ett exempel. Och här hittar du Moves-appen.

Gillar du inte Moves, finns nu också stöd för Runkeeper och Strava – anslut dem till Bike Data här.

Så får alla trafikplanerare kunskaper om hur vi cyklar och kanske blir cykelvägarna i framtiden lite bättre. Och arbetar du med trafikplanering – hör av dig för att få tillgång till datan:

Bike Data Project för trafikplanerare