Här är landets bredaste cykelbanor

Vi har tidigare sett bildbevis på landets smalaste cykelbana, men nu har vår blogg-granne Krister Isaksson korat vinnaren i fototävlingen om landets bredaste cykelbana.

[![Vinnaren i "Smalaste cykelbanan"-tävlingen. Foto: Fredrik Jönsson](/content/images/2014/04/smalaste_cykelbanan_fredrik_jonsson-300x400.jpg)](/content/images/2014/04/smalaste_cykelbanan_fredrik_jonsson.jpg)Vinnaren i ”Smalaste cykelbanan”-tävlingen. Foto: Fredrik Jönsson
Vi har tidigare skrivit om Krister Isakssons tävling om [landets smalaste cykelbana](http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/landets-smalaste-cykelbana.htm), men för några veckor sedan [uppmärksammade vi](https://www.cyklistbloggen.se/2014/04/vilken-ar-landets-bredaste-cykelbana/ "Vilken är landets bredaste cykelbana?") uppföljningen: en tävling om landets **bredaste** cykelbana. Nu är tävlingen avslutad. Jag kan bli lite glad över att se att det faktiskt [förekommer breda cykelbanor](http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/tavlingen-landets-bredaste-cykelbana-avgjord.htm), men samtidigt en smula nedstämd över att det oftast är en stump nedstängd bilväg. Under tiden fortsätter vi trängas på Skeppsbron och Skanstullsbron …Läs om de vinnande cykelbanorna på [Kristers blogg](http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/tavlingen-landets-bredaste-cykelbana-avgjord.htm).