Fototävlingen: Plats nummer 3

Fototävlingen närmar sig vinnarbilden! På pallplats hittar vi en bild av mer kontinentalt snitt, men otvetydigt vardagscykling.

Va?! Inga hjälmar? Inga säkerhetsbälten?! Påklädda djur?! Osvensk stämning!
Innan blodtrycket rusar vill vi bara konstatera att den här bilden är tagen utomlands, närmare bestämt i cykelmekkat Köpenhamn, i korsningen Nørrebrogade/Sjællandsgade.

I Danmark och på många andra ställen har man förutom, eller kanske tack vare, sin fina cykelinfrastruktur, ett mer avslappnat synsätt på cykling. Kanske är det därför som de är så duktiga på just vardagscykling? Att cykeln blivit så naturligt lätt att använda?

Fotografen berättar själv om bilden:

Upptäckte de här två personerna när jag var och hälsa på min bror i Köpenhamn. Jag tyckte att det såg så himla trevligt ut så jag frågade om jag fick ta en bild. De blev både glada och lite blyga.

Juryn gillar den glädje och den vardagsrealistiska, avslappnade stilen. Hundar och människor samsas på cykeln och det ser ut som om mannen ropar något till några vänner längre bort. De ser faktiskt lite förlägna ut, vilket kanske gör bilden så charmig?

Grattis till tredjeplatsen önskar vi fotografen: Frej Connolly!