Det är precis sånt här man kan drömma mardrömmar om:

När kvinnan kom cyklande längs en gata i Höör i går vid lunchtid stoppades hon plötsligt av en fiskelina som var uppspänd över gatan.

Någon hade alltså med vilje spänt upp en fiskelina över cykelvägen.

Linan satt i höjd med hennes hals.

Och försökt garrotera cyklister som passerar.

Läs mer hos DN.se från igår, 17 juli.

Man kan tycka det här är så ovanligt att det är att inte är något att bry sig om. Men rep, linor och snören spända över cykelbanor dyker upp med viss regelbundenhet. Så skrev vi till exempel 2012:

I början av november förra året körde en cyklist in i en lina som spänts upp över en cykelbana i närheten av Ryds centrum. Cyklisten föll till marken men klarade sig utan allvarligare skador. I september förra året spände någon upp tvättlinor över ett spår i Rydskogen. Den gången skadades två cyklister.

och 2013:

Någon har spänt upp vajrar över cykelbanan

2013 var det kommunen som kommit på den smarta idén att vajrar gör sig bra över vägbanor.

Och vill man kan man läsa andra berättelser också:

Vid kl 23.00 på fredagskvällen så fick polisen tag i fyra stycken ynglingar som hade spänt upp ett rep över gång- och cykelbanan vid Storgatan – Stadsgränsvägen i Umeå.

(VK.se)

Under natten mot tisdagen fick polisen in en anmälan om att någon återigen spänt en lina över en cykelväg i Ängelholm. Det handlar återigen om linan från en livboj, precis som för två månader sedan. Den gången hade Sven Svensson, 71, oturen att cykla in i linan som träffade honom över halsen med blodvite och förstörda kläder som påföljd.

(HD.se)

Någon eller några i Örnsköldsvik har vid minst två tillfällen den senaste tiden med hjälp av rep och ståltråd arrangerat rena dödsfällorna. I söndagskväll upptäckte Lars-Gunnar Lundin att en kraftig ståltråd satt uppspänd över en cykelbana när en cyklist kom med hög hastighet.

(sverigesradio.se)

Det finns hur mycket som helst: Sverigesradio.seCorren.se, mitti.se, sverigesradio.se, nyheter24.se

Det verkar vara en rätt vanlig fritidssysselsättning att försöka halshugga cyklister (och för all del mopedister också).

Varför?

Och när jag letar hittar jag i princip bara artiklar från 2010 och framåt. Rep och vajrar över cykelbanor verkar inte vara teh shitz före dess. Är det här ett nytt tricks som blivit modernt?