Efter en dag med blöta byxor: Vad ska man ha på sig?

Efter höstens och gårdagens första skyfall inser jag att jag måste köpa kläder.

![skyfall slussen](/content/images/2014/09/skyfall-slussen.jpg)Weeeee!
Problemet är att jag inte vet vad. Jag behöver regnkläder. Men jag hittar inget som passar en pendlingscyklist av min kvalitet.

Tidigare har jag kört med en cykelponcho för typ en hundring, men det fungerar inte på min Trek. Lite framåtlutad=ponchon hamnar fel. Jag har testat billiga överdragsbyxor, men de är täta som plastpåsar=blir sjöblöt av svett istället.

Å ena sidan finns det sådana här:

The Bikesuit. One piece bicycle rain suit. from Smart Products on Vimeo.
Å andra sidan ser den jätteknepig ut och lite som ett overkill. Jag cyklar trettio minuter varje morgon i stadstrafik. Det betyder att billiga regnkläder är för dåliga, och ”riktiga” cykelkläder blir för dyra. Jag behöver inte high-tech gear för 1500 spänn per plagg.

Det jag letar efter är ett par byxor och en jacka i prisklassen under tusenlappen. Som andas. Som håller tätt. Och som är extremt lätt att ta av och på.

Och efter att ha tillbringat gårdagen med genomblöta skor letar jag också efter ett vettigt skoöverdrag. Jag har testat speciella cykelskoöverdrag – men de är utformade efter smala cykelskor och så fort jag får på mig kängor så blir de för smala. Eftersom jag gillar att tänka utanför lådan testade jag istället ridsportens short-chaps. Men det var samma problem där – tydligen rider man inte i kängor utan bara i smala stövlar.

På Götgatan såg jag en möjlig lösning: Flottans sjöstridsdamasker:

flottans damasker
Önskar att jag tänkt på det när jag gjorde lumpen – då hade jag kanske kunnat fått med mig mina hem. Men alas, då hade jag huvudet någon annanstans.  Någon som vet om de finns att köpa på något överskottslager?

Och frågan till er alltså: Vad ska man ha på sig när man pendlingscyklar i regn och inte vill ha kläder som kostar en förmögenhet?