Det råder kaos i cykelbanan!

Japp! Fredagen till ära firar vi med en klassisk clickbait-rubrik. Är det kaos! Var?! Nej, det är inte kaos.

Eller, rubriken är inte helt off the mark: det är lite kaos i cykelbanan i Stockholm just nu. Det är nämligen knökfullt. Och det i sig är bra.

SLussen2

Ursäkta det usla fotot, men det framgår kanske ändå att det är helt otroligt många cyklister ute just nu. Och jag vet att jag så här års varje år brukar säga att det är fler cyklister än förra året, men i år är det faktiskt extremt.

På Skeppsbron i rusningen igår var det så fullt att det vällde över alla breddar. Det är magnituder fler cyklister 2015 än vad det var samma tid förra året. Cykelledet som ni ser på bilden ovan sträckte sig hela vägen från Skeppsbron upp på Slussenkrönet när jag låg mitt i backen och tittade framåt och bakåt. Jag har aldrig varit med om det. Det var hundratals cyklister på den lilla ytan. Jag har cyklat i stan sedan 2004 men det här förtjänar jäklarimig beteckningen ”trendbrott”.

Härliga tider. Och trevlig helg alla!