Det finns många sätt att synas på...

… och nu syns jag ännu bättre. Förutom lampor, reflexer och reflexväst har jag nu fått mina Nite Ize SpokeLit. Eller ekerlampor om man så vill. Jag skrev ju tidigare att jag skulle köpa de SpokeLit jag hittade när jag researchade för det här inlägget och nu har de kommit. Jag valde orangea, eller ”bärnstensfärgade” för att få samma signalfärg som de befintliga eker-reflexerna:

My new SpokesLit L.E.D lamp

Men de finns i grönt, rött, blått och ”disco” också. De är av något slags gummi och fästs helt utan skruvar i ekrarna. Enklare kan det nog inte bli. Man tänder dem genom att trycka i mitten där också batteriet sitter. Väl igång syns man på långt håll, framförall såklart från sidorna.

Ska man säga något negativt så är det att knappen är stenhård, man får ta i rejält och att jag har en förmåga att glömma släcka dem när jag cyklat klart. Men som man syns! Jag satte en lampa i framhjulet och två i bakhjulet. Så här såg de ut in action i går kväll (och ljuset är rejält starkare i verkligheten):

httpvh://youtu.be/LVOQVSQBzYA

Och jag tackar Google för gratis trip-hop (det var i varje fall vad jag sökte efter) så ni slipper höra ”bschchchchchchchc”-vindbruset. Sorry för det plötsliga slutet, men det är inte helt lätt att cykla samtidigt som man hänger sig ut åt sidan med en kamera.

Jag hittade dem inte i Sverige utan beställde från England via Fruugo. Det kostade typ 100 spänn styck och det tog några dagar innan de kom med posten.