Ett gäng bilister förvirrade sig in på Bohusgatan och överraskades av att skyltningen precis som alltid innebär förbud mot motortrafik. Tyvärr påverkade det buss 74 som överhuvudtaget inte kom fram.

Bohusgatan
Det är svårt att se trafikskyltar, det vet vi. Kanske skulle det bli bättre om man ställde flaggvakter tills dess alla lärt sig.

Bohusgatan 2

Och på Södermalm blev några bilister förvirrade över att de inte var bussar och körde i bussfilen, samtidigt som en taxichaufför blev förvirrad och överraskades av att man fortfarande inte får stanna i cykelfält, vilket ledde till att ett tjugotal cyklister fick stå och glo på två stillastående bakluckor.

Hotell Malmen 2

Hotell Malmen

Här kan det också behövas flaggvakter för att hjälpa bilisterna så att de slipper bryta mot lagen, tills dess de vant sig vid att personbilar inte är bussar och de fått chansen att bli informerade av någon ansvarig om lagen när det gäller cykelfält. Hur ska de rimligtvis annars ha en chans att göra rätt?

Samtidigt vid Slussen blir många bilister förvirrade och överraskade över att de inte kan passera spårviddshindrena som är placerade där för att de inte ska kunna passera.

Sp--rviddshinder

Det var helt enkelt för tidigt att dra tillbaks flaggvakterna – det tar ju såklart några år innan man förstår de förvirrade skyltarna med det otydliga budskapet ”all fordonstrafik förbjuden”. Några bilister gjorde det enda raka, och försökte köra förbi på trottoaren och cykelbanan. Vad skulle de annars gjort, det var ju stora hinder mitt i gatan? Här skulle man också behöva flaggvakter som informerar och hjälper till. Trafiken kan ju vara svårt att få grepp om ibland.

Samtidigt körde en cyklist mot rött på en i övrigt tom gata. Det är typiskt cyklister, bryr sig inte om några andra. Det är dags att göra något åt cyklistproblemet i Stockholm, där cyklister helt struntar i trafikreglerna och riskerar liv och lem på omgivande bil- och gångtrafik. Livsfarligt! Det här kan inte fortsätta, denna respektlösa ignorans mot medtrafikanterna. Inte hade han hjälm heller.

Sa de bittert.

(nej vi tycker inte det är okej att köra mot rött, eller bryta mot trafikreglerna, inte ens om andra gör det. Det är inte det vi är bittra över.)