Därför är pendlingsstråket över Arsenalsgatan avstängt

Vi fick svar från Trafikkontoret idag om varför pendlingsstråket över Arsenalsgatan är avstängt och omledd till Stallgatan.

stallgatanSom en tvärtomcykelväg – en sarg som håller cyklisterna ute. Trafikomläggning för pendlingsstråk alltså.

Så här skriver de:

trafikkontoret

”Tack för din synpunkt. Hänvisningen till Strömgatan/Stallgatan bedöms fullgod. Cykelstråket är avstängt på grund skyttelsignalen som ställts ut i samband med anläggandet av ny busshållplats på Kungsträdgårdsgatan.”

Alltså, det är helt okej med en textskylt en liten bit bort när man stänger av pendlingstråk för cyklister. Och skälet till att man helt stängt av, är att man måste få plats med ett trafikljus för motortrafiken på Kungsträdgårdsgatan.

Det var förresten en rätt spännande upplevelse att göra vänstersvängen upp på Strömbron i mörkret på väg hem. Man blir ju stående mitt i korsningen med bilar i rätt hög fart både framför och bakom sig i mörkret. Och ska man komma ur vägen för dem som ska rakt fram bakom en, så är det rätt liten yta.

[![vanstersvang](/content/images/2016/09/Vänstersväng-.jpg)](/content/images/2016/09/Vänstersväng-.jpg)Jävligt otäck vänstersväng i mörkret.
Och på Stallgatan såg det i morse ut som på bilden överst i inlägget. Den lilla sargen hindrar ingen att parkera (och spännande nog är det fortfarande skyltat som lastzon).  Och då blir effekten lite tvärtom, som cyklist är man utspärrad från cykelvägen.

Allt frid och fröjd i cykelstaden Stockholm.