Dags för färja mellan Vaxholm och Lidingö

Dags för färja mellan Vaxholm och Lidingö

I går skrev vi om att realisera den gamla 60-tals drömmen om en bro som förbinder Vaxholm med Lidingö, för att på så sätt möjliggöra att folk ställer bilen och tar cykeln in till Stockholm (och tvärtom).

I diskussionerna i sociala medier väckte många frågan om att Värtan har en del segelbåtar som i så fall skulle kräva en rätt hög bro för att komma under. Det vill säga, att en cykelbro riskerade att spärra in dem.

Det vill vi ju inte, så här kommer nästa förslag. Och det är ännu billigare!

Stockholm Direkt.se

Japp, "Sjövägen", alltså SL:s båtlinje kommer om något år gå ända uppifrån Djursholms Torg. För er som inte kan Värtan som er egen bakficka så har vi ringat in några av de nya hållplatserna. Djursholms torg vid den röda ikonen:

"Den nya sträckningen för båtturen innebär att stoppet vid Frihamnen kommer tas bort, för att istället stanna vid Norra Djurgårdsstaden, Södra Värta och Loudden. Utöver de tre bryggorna kommer man även stanna vid de nya stationerna: Ropsten, Tranholmen, Abborrbryggan, Djursholms torg, Storholmen S och Mor Annas Brygga."

Den sista bryggan texten, Mor Annas Brygga, ligger nästan perfekt på andra sidan Bogesund. Så om man bara lägger till en brygga till, någonstans i den gröna rektangeln, så är det redan klart:

Med bonuseffekten att cyklister kan följa med hela vägen in till stan. Vilket skulle göra pendelavståndet på cykel från Vaxholm till en knapp mil till Stockholms city. Och göra det möjligt att ta sig västerut - via bryggan vid Djursholms torg.

Läs mer om nya båttrafiken: Klart för pendelbåt till två bryggor i Danderyd