Ibland blir man extra glad!

Cyklistbloggen är en amatörblogg och sedan 2010 (snart tio år!) har vi skrivit posterna på ledig tid, på kvällar, luncher och helger. Lärt oss ohemult mycket om trafiklagstiftning. Läst kopiösa mängder kommunala handlingar. Intervjuat folk, klippt ihop Youtubevideos och på hela taget försökt dela med oss av vad vi hittat och lärt oss.

Därför värmer det extra mycket att bli uppmärksammade på det här sättet. Stort tack till Svensk Cykling och ett ännu större tack till dig som läser och bidrar till bloggen och våra Facebook-grupper. Det här gör vi tillsammans!

(vi fixar bättre bild i morgon när vi hämtat oss)

Motiveringen till priset lyder:

"Effektiv opinionsbildning börjar med att beskriva verkligheten och ställa den i kontrast till visionerna. Sedan gäller det att visa hur verkligheten kan förändras så att den stämmer överens med visionerna. Detta gör Cyklistbloggen på ett mycket pedagogiskt och asfaltsnära sätt.
I text och bild visar Cyklistbloggen på de många absurditeter som möter cyklister i Stockholm på ett sätt som gör att man som läsare både skrattar och blir förbannad. Cyklistbloggen har alltid rejält under gummidäcken när den granskar trafikplaneringen och den befintliga cykelinfrastrukturen ur en cyklists perspektiv.
Cyklistbloggen är en megafon för att få tjänstemän och politiker som jobbar med trafiksituationen i Stockholm att ta hänsyn till cyklisternas behov och en dynamo för att sprida cykelglädje. Det gör Cyklistbloggen till en viktig pådrivare för ett hållbart samhälle. Svensk Cykling hoppas därför att det snart finns Cyklistbloggar som på samma sakliga och underfundiga sätt kan driva opinion för säker cykling över hela landet.”

Toppbild: Dustin Brown and Stanley Cup CC-BY 2.0/Wikimedia