Jag har länge haft intrycket att cyklar behandlas lite som trafikens katter: de springer omkring lite vind för våg överallt och borde de inte registreras – för sin egen säkerhets skull? Så att någon bryr sig om dem?

[![Skeppshult](/content/images/2015/01/Skeppshult-1024x703.jpg)](/content/images/2015/01/Skeppshult.jpg)Trotjänare under sin glansdagar.
 

Så när jag nu håller på och flyttstädar och inser att jag måste göra mig av med min gamla trotjänare, min Skeppshult, så har min tanke hela tiden varit att köra den till grovsopen. Men jag tänkte att jag ger det en sista frest, kanske kan den användas till något vettigt? Kanske kan den gå till forskning – något cykelkök som behöver material till undervisning?

Så jag postade en förfrågan i Cykla i Stockholm på Facebook. Förslagen haglade in och bara några timmar senare stod Frej Connolly utanför min port.

Han behövde en extracykel och ingen blir gladare än jag att den används. Så efter att ha grävt upp den ur förrådet, snabbt tur till cykelpumpen vid cykelaffären och letande efter gamla nycklar så hämtades den lite senare på kvällen.

[![Hejdå skeppshult 1](/content/images/2015/01/Hejdå-skeppshult-1-1024x768.jpg)](/content/images/2015/01/Hejdå-skeppshult-1.jpg)Ny ägare!
Dessutom verkar det som att Frej får nya däck också

Screen Shot 01-19-15 at 11.04 AMSå, cyklar är hårdvaluta och det går blixtsnabbt att fixa nytt hem och användning även för en sliten hoj. FTW.

[![Hejdå skeppshult 2](/content/images/2015/01/Hejdå-skeppshult-2.jpg)](/content/images/2015/01/Hejdå-skeppshult-2.jpg)På nya äventyr