cykelkarnval-20152
Det är trafikantvecka i Stockholm. I morgon, onsdag 16 september är det dags igen för ”Tack för att du cyklar”-påsen och på lördag är det Cykelkarneval!

Stockholm är i år med i den så kallade Trafikantveckan och i morgon onsdag den 16 september är det dags för höstens ”Tack för att du cyklar”-påse. (Läs mer: Tack för att du cyklar på Stockholm.se)

Så här skriver staden själv om Trafikantveckan:

Stockholms stad bidrar och medverkar i den Europeiska trafikantveckan som hålls varje år. Trafikantveckan är en upplysningskampanj som syftar till att motivera stockholmare att cykla, gå och använda kollektivtrafik i så stor utsträckning som möjligt.

På lördag den 19 har man också ”I stan utan min bil”, dvs att man inte får köra bil i (små) delar av staden.

Läs mer om Trafikantveckan hos Stockholms Stad.


Bild: Stockholms stad

På lördag är det dags för Cykelkarnevalen där man drar nytta av bilfriheten genom ett karnevalståg. Men det är inte det enda. Karnevalen innefattar också pimpa-din-cykel, gör-det-själv-cykelmek, cykelloppis med mera. Fullt program hittar du på Cykelkarneval.com.

Så här såg det ut förra året – och i år är det alltså även bilfritt.

Passa också på att kolla lastcyklar på Lastcykelmässan på Skeppsholmen på lördag från klockan 10. Fullt program på Cykla med lastcykel eller på festivalens Facebooksida.

cyklameslastcykel

Efter karnevalståget kan du komma och träffa oss från Cyklistbloggen, trafikborgarrådet Daniel Helldén och några av Stockholms cykelpoliser på Skeppsholmen.

På lördag är det också ”Bike in Tweed” med kläder och cykel från förr. Läs mer på Cykelhistoriska föreningens hemsida, eller på eventets Facebooksida.

En riktigt härlig cykelvecka med en dundrande avslutning i helgen. Ses vi där?