Kort men bra: I dag den 6 mars är det premiär för Fredrik Gerttens film ”Bikes vs Cars” och nästan samtidigt skriver två ledarskribenter om cykling.

I dag fredag har Fredrik Gerttens film ”Bikes vs cars” premiär. Jag måste säga att pr-maskineriet gjort ett oerhört bra jobb – Fredrik Gertten är överallt: tidningen, radio och TV. Och det fina är att han pratar cykling. Som en vardagsföreteelse, en motvikt mot slentrianbilismen, en lösning på städernas dåliga luft och igenkorkade gator.

BIKES vs CARS TRAILER from WG Film on Vimeo.

Jag har inte sett filmen än, men har förstått att den handlar om cykelaktivism. Intressant, men kanske är vi i Sverige förbi aktivist-stadiet och är mogna för att gå vidare?

Patrik Kronqvist på Expressen är inne på just det i sin ledare. Mindre Kånkenryggsäck och mera slips. Läs gärna: Cykellobbyn bör prata pengar – inte miljö.

I nästan samma veva pratar PM Nilsson på Dagens Industri över att Swedbanks VD Michael Wolf borde börja cykla. Varför det? Jo såhär:

En storsatsning på cykel ökar bankens fastighetsinvesteringar, attraherar smarta personer och smarta företag och tillför alla de sociala och ekologiska hållbarhetsvärden han brinner för.

Läs PM Nilssons ledare här: Michael Wolf borde börja cykla.

Vad tror ni, är aktivistfasen över i Sverige? Diskutera i små grupper.

Jag tänker börja med att se filmen, sen får vi se om det blir någon slips.