Det här är förmodligen ett av Stockholms mest avspärrade områden och i slutet på veckan blev det etter värre. Av någon anledning spärras ett av körfälten för bilar av på Strömsbron. Så här ser det ut:

strA--mbron-ett

Först en körhänvisning så bilarna svänger av vänster. Sedan bildäck:

StrA--mbron-2

Och till slut betongsuggor. Av någon anledning spärras också cykelfältet av med en orange reflexkon, vilket tvingar ut cyklisterna till vänster i vägbanan, innanför betongsuggorna:

StrA--mbron-3

EDIT: Det är ännu värre ser jag nu. Det rödljus som tidigare bara gällde bilfälten, gäller nu också allacyklister i och med stopplinjen ligger efter den orangea reflexkonen på bilden här ovanför. Alltså inte bara de som ska följa med bilströmmen till höger upp på Stallgatan. Det innebär att de som ska över cykelöverfarten först måste stanna för det här röda ljuset, om det är rött, därefter cykla de få metrarna runt hörnet och återigen stanna och vänta på grönt på cykelöverfarten.

Det här blir ett bekymmer när vi sedan kommer fram till rödljuset. När de spärrade av med betongsuggorna spärrade de nämligen samtidigt av cykelöverfarten. Det betyder att tjugo-trettio cyklister, som det handlar om nu på sommaren, bäst de kan får runda muren och samtidigt tränga sig in bland fotgängarna på övergångsstället:

Samtidigt finns det en massa cyklister som inte ska svänga vänster över övergångsstället, utan som faktisk ska cykla rakt fram på bilden här ovan och fortsätta över Stallgatan. Och då blir det tvärstopp i den väntande klungan.

Det är är klassiskt usel trafikomledning. Bilvägen får tydliga skyltar i god tid, cyklister (och fotgängare) får klara sig bäst de kan. Att det ska vara så svårt.

 Videoversion finns här