Fantastiskt kampanj från nordirländska miljödepartementet

| 2 kommentarer

I Sverige gör vi sällan trafiksäkerhetskampanjer, annat än när det handlar om att få cyklister att ha reflexvästar och lampor på sig. Det gör man däremot utomlands och vi har tidigare tipsat om norska vägverkets underbara ”dela-på-vägen ”-kampanj.

Nu fick vi tips om att nordirländska miljödepartementet har gjort en liknande kampanj under den smått genialiska rubriken ”Respect everyones journey”, respektera allas resa.

Här är två exempel (och varning för andra, slutet kan uppfattas som otäckt):

Och vi säger som VTI: det är dags för svenska myndigheter att börja vända sig till alla trafikanter. Alla måste samverka för att trafiken ska fungera. Respektera allas resa.

Tipstack till Richard/Facebook

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Bahar

  Tack för att ni blockerar folk på Facebook för att ni tål inte kritik. typiskt cyklister! Gott nytt år och kör inte på löpare!

  • Richard

   Typiskt dig Bahar att återigen komma med generella anklagelser. Nu vet jag inte om du någonsin har blivit påkörd av en cyklist (detta är ju också ett återkommande ämne från dig) men om så är fallet kan du inte starta ett korståg mot alla cyklister.

   Ytterst få löpare har reflexer på sina kläder. Väljer de att löpa på cykelbanor i mörkret bör de fundera på att ta ansvar att synas bättre. För du anser väl inte att du riskerar att bli påkörd på dagtid?

   Visst, det finns cyklister som tyvärr inte använder lyse i mörker och det är illa men min bild av mörka höstkvällar är att det är fler cyklister som använder lyse än de som inte använder lyse.

   Det är också min bild att de är fler löpare som inte har reflexer än de som har inte har det. Själv löper jag dagtid om det nu sker alls och därför kan jag inte hävda att jag använder reflexer.

   Om du fortsätter med ditt vanliga generella gnäll alla-cyklister-är-dumma-egoister så förstår jag att man tröttnar och blockar dig.

   Låt en kompis ta på sig dina löparkläder och kolla hur bra du ser hen från en cykel. Även om man har lyse så är det obehagligt för alla när en löpare dyker upp ur skuggorna i ljusskenet utan reflexer.

   Eller så köper du en liten lätt ficklampa. Syns du inte kan du inte skylla på andra om du blir påkörd. Ja, om det är en cyklist utan lampa i mörkret då. Då är det ok att bli arg.

   Men börja först med att fundera hur synlig du är. Sedan är du välkommen att kommentera om du har konstruktiv kritik som är specifik. Ingen gillar slentriangnället alla-andra-är-idioter.