Fantastiskt kampanj från nordirländska miljödepartementet

| 3 kommentarer

I Sverige gör vi sällan trafiksäkerhetskampanjer, annat än när det handlar om att få cyklister att ha reflexvästar och lampor på sig. Det gör man däremot utomlands och vi har tidigare tipsat om norska vägverkets underbara ”dela-på-vägen ”-kampanj.

Nu fick vi tips om att nordirländska miljödepartementet har gjort en liknande kampanj under den smått genialiska rubriken ”Respect everyones journey”, respektera allas resa.

Här är två exempel (och varning för andra, slutet kan uppfattas som otäckt):

Och vi säger som VTI: det är dags för svenska myndigheter att börja vända sig till alla trafikanter. Alla måste samverka för att trafiken ska fungera. Respektera allas resa.

Tipstack till Richard/Facebook

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

3 Comments on "Fantastiskt kampanj från nordirländska miljödepartementet"

Notify of
avatar
Bahar
Guest

Tack för att ni blockerar folk på Facebook för att ni tål inte kritik. typiskt cyklister! Gott nytt år och kör inte på löpare!

Richard
Guest
Typiskt dig Bahar att återigen komma med generella anklagelser. Nu vet jag inte om du någonsin har blivit påkörd av en cyklist (detta är ju också ett återkommande ämne från dig) men om så är fallet kan du inte starta ett korståg mot alla cyklister. Ytterst få löpare har reflexer på sina kläder. Väljer de att löpa på cykelbanor i mörkret bör de fundera på att ta ansvar att synas bättre. För du anser väl inte att du riskerar att bli påkörd på dagtid? Visst, det finns cyklister som tyvärr inte använder lyse i mörker och det är illa men min bild av mörka höstkvällar är att det är fler cyklister som använder lyse än de som inte använder lyse. Det är också min bild att de är fler löpare som inte har reflexer än de som har inte har det. Själv löper jag dagtid om det nu sker alls och därför kan jag inte hävda att jag använder reflexer. Om du fortsätter med ditt vanliga generella gnäll alla-cyklister-är-dumma-egoister så förstår jag att man tröttnar och blockar dig. Låt en kompis ta på sig dina löparkläder och kolla hur bra du ser hen från en cykel. Även om man har… Read more »
Cyklistbloggen
Editor

Vi tycker det är bra när många röster kommer till tals, vi försöker ha hög tolerans mot folk som vill diskutera cykling, våra poster och våra åsikter konstruktivt.

Du är blockad från Facebooksidan för att du upprepade gånger var otrevlig, kom med grundlösa anklagelser mot oss som personer, i princip uteslutande lämnade samma kommentar, i mindre variation, om och om igen, som gick ut på att alla cyklister är ”mördare”. Du tillförde inget, det enda du gav uttryck för var ditt hat mot cyklister.

Vi vill inte ha det på vår sida. Vill du hata cyklister, starta en egen Faceboosida.

Den som vill få exempel kan följa dig på Twitter:
https://twitter.com/bahar1360/with_replies

Du är välkommen när du lämnat det bakom dig och är intresserad av att bidra till diskussionen med annat än fördomsfulla hatfyllda haranger mot folk på cykel.

Men inte förr.