Efter fyra år, nu är det snart slut…

| 10 kommentarer

… på den här mandatperioden.

Cyklistbloggen fick sina första inlägg kort efter förra valet och nu har vi hållit på i fyra år. I kväll är det val och hur politiken i Stockholm ser ut i morgon och de närmaste åren vet vi inte.

Men. En av de grejor vi gillat med att skriva för Cyklistbloggen är att det åtminstone för oss gjort lokalpolitiken intressant. Vi tycker det är fint med att gå och rösta och valnätter, men demokrati ska vara mer än något som sker kort vid ett tillfälle var fjärde år.

Valkuvert

Röstat!

Och det har det varit för oss. Vi har aldrig pratat med politiker så mycket som under de här fyra åren!

Vårt perspektiv har varit smalt – cyklistens – men kommit att omfatta allt från hur avloppsbrunnar ska utformas, hur en optimal snöröjningsmaskin ska se ut till hur Stockholms gator bäst ska utformas.

20130806_134922

På Cyklistbloggen är cykelställsfrågor förvånansvärt viktiga

Vi har inte alltid varit överens, vi har ofta kritiserat och ifrågasatt. Men vi har alltid varit glada över att se när våra folkvalda pratar med oss, med våra läsare och våra medcyklister. Det är så en bra demokrati ska fungera – som ett levande samtal med aktiva deltagare, både folkvalda och väljare.

Just nu har vi ingen aning om hur det kommer se ut i morgon. Det ska bli spännande! Men just därför vill vi passa på nu och tacka de politiker, både regerande och i opposition, som under de här fyra åren pratat med oss två fritidsbloggare, svarat på våra frågor och försvarat sin politik.

Vi lovar att fortsätta nästa mandatperiod och vara en nagel i ögat på Stadshuset, skriva argt när vi tycker ni gör fel och hylla när ni gör rätt (*host* sopsaltaren och Götgatan *host*)

Vi hoppas ni fortsätter att svara och försvara.

Så, #röstaförcykel så kör vi i fyra år till!

 

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

10 Comments on "Efter fyra år, nu är det snart slut…"

avatar
  Subscribe  
Notify of
AndreasD
Guest
Member

Misstänksam mot er ingress men nu ser jag att ni fortsätter köra. Det är ett resultat av er eget val och det är ju kanon!!!

Mycket intressant att se hur de rödgröna kommer hantera cykeln i Stockholm – det blir spännande. Jag hoppas – men är faktiskt tveksam till om det blir så – på en bättre inställning till och dialog med cyklister. I synnerhet hoppas jag att man som politiker går in och rör runt lite i administrationen/förvaltningarna/tjänstemännen som faktiskt utför arbetet som politikerna ansvarar för. Vi har ju gång på gång sett att förvaltningarna inte följer de policies och riktlinjer som politikerna fört fram. Detta blir vattendelaren på om det blir lyckat. Jag hoppas också att politikerna försöker påverka rikspolitikerna – från landets största stad – att vi behöver en bättre cykellagstiftning.

da_hajhaj
Guest
Member

Ett ur cyklistperspektiv mycket bra valresultat där cykelfientliga moderater som Ulla Hamilton, John Roslund & co fick rejält med stryk.

Richard
Guest
Member

Att Alliansen skulle förlora makten var givet men att även Hamilton får lämna sitt skrivbord trodde jag aldrig.

Det ska bli ett mycket intressant Stockholmsår. Blir måste bli stora förändringar för cyklismen, särsklit när MP fick så många mandat. Men blir det ingen skillnad än ytterligare en cykelmiljard som ska spridas ut på x antal år riskerar jag att bli en cynisk och bitter gubbe!

LarssE
Guest
Member

Blev lätt orolig , såg ut som du tänkte lägga ner!

Cyklistbloggen
Guest
Member

Ping @perankersjo och @UllaHamilton http://t.co/myIeMTWLYj

Johan Andersson
Guest
Member

Underbart! Ser fram emot fyra nya år här.

peppelorum
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Efter fyra år, nu är det snart slut… http://t.co/Q90VdFzkE5 @Cyklistbloggen

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Efter fyra år, nu är det snart slut http://t.co/7VjdAq3Sj1 #cykla #08pol

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Efter fyra år, nu är det snart slut… http://t.co/Q90VdFzkE5 @Cyklistbloggen

PatrikKronqvist
Guest
Member

@Cyklistbloggen Skräms inte så där!