Jäklar i min lilla låda – det ser bra ut på Götgatan

| 23 kommentarer

Igår träffade Jeroen och jag Cykelfrämjandet som hade workshop i Stockholm och det ska bli spännande och följa förbundets utveckling framöver. Vi har ju varit kritiska vid ett par tillfällen, men är grymt glada att det verkar röra på sig. Cyklingen i Sverige behöver en stark  intresseorganisation.

På väg hem fick jag för första gången, eftersom jag är pappaledig, se hur Götgatans nya cykelfält växer fram och det ser bra ut!

När all färg kommit på plats.

Just nu är det rätt rörigt när man cyklar norrgående – jag  trodde till exempel att den nya cykelbanan var toksmal, men när jag såg det färdigmålade södergående fältet förstod jag att jag försökt cykla i buffertzonen mot bilarna. Alltså den smala remsan närmast bilarna med reflexskärmar och skyltar.

Buffertfält inte cykelfält

Nej, det här är inte världens smalaste cykelfält. Här ska det stå skyltar och grejor

 

 

Här på bilden ser man hur det ska bli när det är klart:

2014-06-07 18.31.43

Där stolparna är är inte cykelfältet alltså.

 

Men jag är ändå stolt att jag lyckades hålla balansen hela vägen på de där centimetrarna och det är väl symptomatiskt någonstans att jag är så tränad av cykelinfran i Stockholm att jag utgick från att det skulle vara så smalt.

Det verkar också som att kommunens cykelfältsmålare är otroligt taggade att fixa cykelbanor, jag tror någonstans att det blivit åtminstone en cykelikon i vägbanan för mycket här vid Skatteskrapan:

Wut

Men det är kul att se ivern!

När jag ändå är igång med positiva grejor kom jag några meter senare fram till Ringvägen där Stockholm Gas håller på med… gasarbeten. Som den cyniske sur-cyklist jag är så muttrade jag om att de verkade ha åtminstone fixat lite reflexer för en gångs skull. Men icke!

De hade också fixat en omledning, kors i krösamoset! Separerad från fotgängarna (nu kommer tårarna nästan)! MED ASFALTSRAMP! Ni fattar! Herrejävlar, nu kan jag dö i frid. Heja Stockholms Gas!

2014-06-07 18.35.43

Man kommer fram!

 

 

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Pingback: Det målas parkeringsplatser på Götgatan | Cyklistbloggen()

 • Pingback: Hjälp Pilotplats cykel! | Cyklistbloggen()

 • Zäta

  Yaay! Tumme upp på det här när ert/vårt arbete för bättre cykelinfra ger resultat. Hoppas många ger uppmuntrande kommentarer när de cyklar förbi.

 • sjktje

  Intressant! Verkligen på tiden att något görs åt Götgatan.

 • @gillinger:disqus:
  Undrar om det kommer bli cykelpakering på platsen med den där ”extrasymbolen”?
  Det ser ju ut som att bilP börjar där bilen står, och då blir det en liten fyrkant där som skulle funka perfekt som cykelP.

 • Är det skyltat att det är cykelbana? Så att det inte är en vägren. För det kan ställa till det, då det på fotot ser ut att vara stoppförbud endast måndag-fredag kl. 22-04.

  Får hoppas att det sitter Påbjuden cykelbana D5, så att det inte blir fält för parkering, och lastning.

 • Richard

  Du hade inte behövt cykla på den smala buffertzonen norrut – den gamla cykelnbanan är öppnad igen.

  Personligen tycker jag det går för långsamt. Jag menar – det är inget bygge på höjden de håller på med där betong ska torka.

  • När jag hojade där var det suggor på gamla cykelbanan. Men de kanske har flyttat undan dem igen?