Cykla och slipp kön

| 5 kommentarer

I går pratade P4 Stockholm om trafikklimatet i Stockholm. Anledningen är att Trafikkontoret ska göra en stor attitydundersökning bland trafikanter för att se vad som kan göras för att förbättra trafikklimatet i stan. Heja, säger vi. Lysande idé.

Cyklistfrämjandets ordförande Lars Strömgren intervjuades och vi fastnade speciellt för den här frågan från programledaren:

Man ser ju ändå när det är nästan, när det är mycket kö och cyklarna bara kör ut i mellan bilarna för att komma fram liksom.

Yesbox! Det är grymt jobbigt att sitta i bilkö och en av fördelarna med cyklar är att de tar otroligt mycket mindre plats och därför har fantastiskt mycket lättare att komma fram. Plus att det sällan är tvärfullt i fälten. Kolla själva!

Så vi säger, välkomna ut ur burarna bilister! Från och med nu kommer ni alltid i tid och får motion på köpet!

Lyssna på hela intervjun här, och trevlig helg!

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

5 Kommentarer på "Cykla och slipp kön"

Avisera mig när
avatar
Rolf Broberg
Gäst

Före trängselskattens tid hade dåvarande Vägverket diskreta kameror uppsatta på lederna genom Göteborg för att mäta bilarnas framkomlighet och vägval. ”Aha, du är här nu. För 12 minuter sedan passerade du x-platsen”. Kanske finns de kvar idag, och kanske finns de i alla större städer.

De kunde ju flödesmäta även cyklister och sedan sätta upp en elektronisk infotavla på lämpliga ställen:

Aktuell tid till Storbron
Cykel: 1 minut
Bil: 7 minuter

Det kunde vara något för bilisterna att filosofera över. De har ju tid, menar jag.

Magnus_K
Gäst

@Cyklistbloggen hencykling?

jwolfers
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Cykla och slipp kön http://t.co/Ue4gf9yoMI #cykla #08pol

Subwayone
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Cykla och slipp kön http://t.co/Ue4gf9yoMI #cykla #08pol

cykelbloggar
Gäst

Cyklistbloggen: Cykla och slipp kön http://t.co/vTP4PePhPf @Cyklistbloggen

wpDiscuz