Det gäller att vara flanörcyklist

| 11 kommentarer

Det här är vid Västerbrons fot på Kungsholmen i Stockholm. Enligt Cykelplan 2012 ett ”pendlingsstråk”. Ni vet dem som ” kännetecknas av breda cykelbanor eller – fält med bra framkomlighet, trafiksignaler anpassade till cykeltrafiken och hög standard på drift och underhåll.”

Vad var det Peps sa, Hög standard? Va fan är hög standard?


Visa större karta

Så här såg samma plats ut för de cyklister som pendlade igår:

(video: Cykelpendla i Stockholm)

Här gäller det att vara en duktig flanörcyklist, så det inte behövs några hänvisningar.  Kanske en sväng ner till Rålambshovsparken istället och njuta av omgivningarna? Hem kommer man ju alltid förr eller senare.

Under tiden, några meter fram på samma väg har biltrafiken fått en trafikhänvisning för ett vägarbete som ligger på andra sidan Södermalm. En hel stadsdel bort. Ingen ska behöva virra runt osäker.

Screen Shot 05-13-14 at 08.51 AM

Flanörbilister göre sig icke besvär

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Thomas

  Körde med räcern där i måndagskväll 12/5, ingen höjdare med 9bar tryck i däcken..

 • Pingback: Utbilda trafikarbetarna! | Cyklistbloggen()

 • Remy Waardenburg

  Helt sjukt. Har någon meddelat trafikkontoret?

 • Bahar

  ha ha only in sweden. Vi fotgängare är inte trygga i parken heller ! Men cyklister är bra för miljön. De kan köra på oss!

 • Richard

  Det kanske är en installation? Är det en tredimensionell Rorschardtest där vi ska berätta vad vi tror att det är och på så sätt ”projicera material från vårt undermedvetna”?

  Jag fyller inhägnaden men mina tröstlösa förhoppningar att vi cyklister en dag blir tagna på allvar och inte på undantag. Under tiden står vi för allmän beskådan i inhägnaden som pekar finger åt oss.

  ”Mamma titta, en rolig cyklist!”

  ”Schh, det heter Memil, se den inte i ögonen, Den är snabb, aggressiv och jättefarlig!”

  ”Vad är de andra för något mamma?”

  ”De är bara vanliga flanörcyklister. Helt ofarliga men de är för många av dem så vi fångar in dem i sådana här cyklistfångare.”

  ”Cyklistfångare? Vad är det mamma?”

  ”Lär ni ingenting i skolan nu för tiden? Cyklister cyklar på en allt smalare cykelbana där de till slut inte kan vända om och plötsligt är de instängda i en bur med höga stängsel. På så sätt kan vi fortsätta att köra fort med vår stora bil utan risk för att få plåtskador.”

 • HåkanZ

  Det byggs inget innanför avspärrningarna, det parkeras inget (cykelbanor är ju en populär uppställningsplats) utan de är där bara för att … för att… ja, varför? för att det finns ett vägbygge på Södermalm på andra sidan bron? Blockerar man för bilister som smiter förbi avspärrningar i bilbanan annars?
  Så många frågor…

 • felix reychman

  Fan.
  Där ska ju jag hem idag.