Ännu fler omkringcyklande cykelmekar

| 5 kommentarer

Vi skrev i somras om den skånska omkringresande cykelmekanikern. Då var det vid Slussen, men i höstas dök en skylt också upp utanför mitt jobb. Den såg rätt fantastisk ut uppsatt på en cykel i fullständigt förfall:

cykelmek

 

Men vår skånske vän är inte ensam om att vara kringresande i cykelreparation. P4 Stockholm berättar om Andreas Öberg (@cykelmekanikern på Twitter) som nu etablerar sig i stan:

– Det är ett enormt intresse. Vi tar oss ut till kunden som ringer och så lagar vi cykeln på plats istället för att man ska behöva bära med sig cyklar till verkstäder.

Jättekul tycker vi. Nu väntar vi bara på en ambulerande cykeltvätt. Särskilt så här års vore det guld. Läs mer om sådana här.

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

  • Kommer inte fram på numret. Någon som har koll på läget med den skånska kärleken?

  • Jon Jogensjö

    Idén med ambulerande cykeltvätt är ju klockren. Men även cykeltvätt-tjänst på stationära platser vore toppen. Kompletterat med gör-det-själv-cykeltvätt platser, där lagom dos rengöringsmedel, samt miljöavlopp för dessa finns.