I dag firar vi bilens dag!

| 30 kommentarer

Square_bilensdag

I dag är det, tro det om du vill, bilens dag. Cyklistbloggen vill såklart vara med och fira den fria rörligheten och allt sånt. Det gör vi med det här klippet, med maaaaasssor av bilar!

 

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Ms_Xx

  Hurra för bilen! Jag gillar ju faktiskt bilar också (inte bara cyklar), tycker bara att de får ta oproportionerligt stor plats i vårt samhälle som det är idag. Inte bilens fel dock, så hurra för bilen!
  Men måste jag välja så väljer jag att cykla :-). Stort hurra för cykeln!

  • Ja, utan bilen skulle inte denna skönhet finnas:

   http://cdn2.hauteliving.com/wp-content/uploads/2011/12/DMC-12.jpg

   🙂

  • Bike sporter

   Vad skulle du säga om elbilen Twike som har cykelpedaler? Det är sportbilar som går både på el och muskelkraft. De är lätta jämfört med övriga bilar (200-300 kilogram väger de när de är olastade), deras topphastighet är 85-90 kilometer i timmen vilket är tillräckligt för att anpassa sig till motorvägstrafiken och den låga motoreffekten (6 kilowatt) garanterar låg energiåtgång. Dessutom är elbilen hyfsat billig jämfört med övriga bilar som kostar över 200000 kronor, den billigaste elbilen Twike kostar ungefär 120000 kronor. Räckvidden för dessa elbilar är 500 kilometer på en laddning om de har sju batterier och laddningstiden är bara 1 timme i Europa där vi laddar med en spänning på 220 eller 230 volt. Sen behöver jag inte tillägga att den som har en sådan elbil får köra den på motorvägen då den är motorcykelregistrerad och då är det möjligt att cykla på motorvägar också, en gång har en holländare kört elbilen Twike på motorväg E4 i Örnsköldsvik. När jag läste artikeln om honom stod det att polisen sa barskt åt honom ”Du cyklar på en motorväg, det är omöjligt!” och han bara svarade att det visst är möjligt att syssla med cykelsporten på motorvägar.

 • Måns D

  Hurra hurra. Fin film

 • Richard

  Alla andra dagar är cykelns dag 🙂

 • eriksandblom

  Åh vad glad jag är att det är Bilens dag idag!