Snubbeltråd över cykelbana i Linköping

| 14 kommentarer

Något smartskaft i Linköping roar sig med att spänna upp fisklina över gång- och cykelvägar. Det skriver Corren.se. Det är tydligen inte första gången:

I början av november förra året körde en cyklist in i en lina som spänts upp över en cykelbana i närheten av Ryds centrum. Cyklisten föll till marken men klarade sig utan allvarligare skador. I september förra året spände någon upp tvättlinor över ett spår i Rydskogen. Den gången skadades två cyklister.

Läs mer på Corren.se:

Livsfarlig fälla för cyklister 

Lina var spänd över cykelbana

(via @Xorath på Twitter)

EDIT: I Stockholm är det inte ovanligt med ”rippers”, alltså medvetet krossade glasflaskor i cykelfälten. Har du upplevt något liknande?

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

14 Comments on "Snubbeltråd över cykelbana i Linköping"

Notify of
avatar
trackback
Member

[…] Man kan tycka det här är så ovanligt att det är att inte är något att bry sig om. Men rep, linor och snören spända över cykelbanor dyker upp med viss regelbundenhet. Så skrev vi till exempel 2012: […]

trackback
Member

[…] något år sedan var det någon som spände linor över cykelbanor i Linköping. Den här veckan är det någon som lagt lösa kablar över cykelbanan på […]

trackback
Member

[…] visade att de inte förstått vad det stod i cykelutredningen. November var också månaden då det spändes upp snubbeltråd över cykelbanor i Linköping. Vi testade också lite […]

Johannes Westlund
Guest
Member

Med tanke på konsekvenserna bör för övrigt brottet rubriceras som försök till mord, eller mord beroende på hur illa det går.

even
Guest
Member

Aj. Jag tar hellre 10 rippers än 1 snubbeltråd. Fyfan för att flyga över styret eller flyga av cykel av en tråd i hals eller ansikte.

Gabriella
Guest
Member

Obehagligt. Faktiskt en sak som jag nån gång nojjat över, men inte trodde förekom.

Johannes Westlund
Guest
Member

Skadegörelse kommer man väl tyvärr inte ifrån. Frågan är hur man kan jobba för att förebygga i någon mån. Går det att designa trafikmiljön bättre så att det är svårare att spänna linor? Kan man göra något med belysning? 

Sen kan man ju också tycka att poliser borde ägna mer tid på gatorna för att stävja riktig brottslighet som skadar människor och näringsliv än bakom skrivbord för att skriva rapporter och försöka sätta dit vanliga svenssons som delar kultur.

019cykel
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Snubbeltråd över cykelbana i Linköping:http://t.co/lQlUJM8E #cykla

W1F1
Guest
Member

Wow… Kreativt. Får väl hoppas att idioterna blir tagna på bar gärning. Tur att det inte är alltför vanligt.

Det ni kallar för ”rippers” påträffar man ju dock desto oftare.

Kakan
Guest
Member

Jasså är det ”rippers” det heter 🙂
Det brukar ofta vara krossade flaskor och grenar, ibland väldigt stora sådanna, som ligger på cykel och gångfältet mot Tantolunden där de passerar under Rosenlundsgatan precis vid Stockholm Södra pendentågsstation.

Ms_Xx
Guest
Member

Cykelbanan uppför Slussen är också populär, blir så himla trött. 
Och spökcykeln är borttagen igen. Suck.

jonjogensjo
Guest
Member

läskigt.

Erik Karlsson
Guest
Member

Motorcyklister blir också utsatta tyvärr, verkar mer vara allmänt våldsbrott än riktat till cyklister/gångbanor, bara att det är ”lättare” att ”träffa rätt” där det inte kommer bilar troligtvis, dvs cykelbanor.. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=2934350

Gustav Svärd
Guest
Member

”smartskaft”? more like ”våldsbrottsling”.