Vad lyssnar du på när du cyklar?

| 11 kommentarer

Önska i P2 fick igång en diskussion om bästa (klassiska) musiken för Vätternrundan.

Jag är alltid fascinerad över P2’s publiks enorma fackkunskap, för såklart fick Johanna svar:

En annan Johanna i flödet tipsade om spellistan ”Cyklar” på Spotify (finns här) och själv kommer jag ryggradsmässigt att tänka på Kraftwerks Tour De France. Nu undrar jag lite, vilken är din favoritcykelmusik?

Läs mer hos Önska i P2 här och på deras Facebooksida här.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

11 Comments on "Vad lyssnar du på när du cyklar?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Tommy Leandersson
Guest
Member

Har i 1½ års tid varit lycklig ägare av en kombinerad cykellampa och MP3-spelare… http://gadget.brando.com/rechargeable-mp3-player-speaker-alarm-whistle-flashlight_p01614c049d001.html

Jag kan lyssna på min favoritgrupp Spark! varje dag på cykeln utan att ha hörlurar i öronen. Riktad högtalare gör att man inte behöver spela högt för att höra och då kör jag mellan Drottningsholmsvägen och tunnelbanan.

Jeroen
Admin
Member

Haha, vilken grej! Den ultimata cykelpresenten för nörden som redan har allt? 😉

Tommy Leandersson
Guest
Member

Köp bara rätt variant…. finns en del varianter som är skräp…  😉

Den jag länkade till + ver2 är av flygplansalu och minneskortet sitter gömt bakom LED-kapseln som har gummibussning på sig. Så kortet sitter säkert.
Köpte en anan testvarant till barnen, där satt minneskortet på undersidan oskyddat… Går min sönder så kommer jag beställa en ny omgående antingen ver1 eller ver2… ver2 har inbyggt minneskort och möjlighet att byta alarmljud. 🙂

Wellnessfight
Guest
Member

Personligen lysnar jag inte på musik när jag cyklar. Ser det som en säkerhetsrisk. Däremot lyssnar jag gärna på musik när jag kör på trainern eller motionscykel.

Johannes Westlund
Guest
Member

Jag kör mycket rock/hårdrock och värre. Har blivit så. Det blir ofta radio och då ofta Bandit Rock eller Tidernas bästa rock. Annars så är oftast gänget som tidigare körde rivstart i Göteborg och som nu kör med nån annan kanal ett hett tips på morgonen. Mer talkshow än musik, men sjukt gött o lyssna på. Bara positiva röster och energikick rakt ut i etern. 

Cykelpendlare
Guest
Member

Jag har en lista på min hemsida som heter Bicycle songs HOT TOP !
Är det dom 10 bästa bicycle songs eller har du något förslag på bättre låtar?
Vill du använda länka direkt till grooveshark -spellistan så går det också!
http://grooveshark.com/#!/playlist/Bicycle+HOT+TOP/69909591

Håkan
Guest
Member

När jag cyklar har jag P1, P4 eller cykelradion.se i lurarna. Alltså samma som hemma.

T G
Guest
Member

Men skulle jag lyssna på något så tar jag Counting crows i alla väder. Inget cykelrelaterad, bara grym musik:)

T G
Guest
Member

Hmm…gillar ju inte fotgängare med lurar och 0 uppmärksamhet så, min favoritmusik är ingen alls. Alltid när jag plingar på uppmärksamhet på fotgängare eller cyklister framför mig och de inte reagerar så beror det på ett för aktivt lyssnande på annat än trafiken…

(fn, känner mig som en 90-årig surgubbe nu:)

Gammelgalten
Guest
Member

Är en 64årig gubbe som kör klass II moped, Har kört motorcykel i hela europa i 40 år så en viss vana vid motordriven 2-hjuling har jag. Nu när jag hamnat på cykelbanan så inser jag att jag hamnat i ytterligare en svårighetsgrad. Faen, det är inte så lätt!!! Stora hål, banan försvinner utan varning etc. Så dessa ”tävlingcyklister” utan ringklocka som susar förbi, cyklister med hörlurar, gångtrafikanter med dito. Varken hör eller ser hur mycket man än tutar. Att cykla med hörlurar måste vara det mest korkade som finns! Hörseln är lika viktig som synen. Så TG, jag håller med dig till fullo.